Rapport Gävle

Under helgen har Gävle RS anordnat nationella hopptävlingar på Lervik i Gävle, med elitserien Agriaallsvenskan omgång 2.
Tirk tog inga topplaceringar individuellt, men visade att vi är bäst när det gäller - i lagklassen!
Omgång två gick alltså på lördagen. I truppen till omgång två (Det är 6 uttagna till varje omgång, men det är självklart frivilligt för alla i elitgruppen att åka till alla omgångar!) var Amanda Engman, Emma Salin, Fanny Franzen, Jessica Andersson, Ottilia Söderström och Rebecca von Knorring uttagna. I laget red Emma, Ottilia, Fanny och Rebecca.
Alla åtta lag kom till start och efter första rundan tog Tierp ledningen på 0 fel! Det var "Super-Emma" Salin och Thunder Sent "Åskar" som satte en felfri runda även denna omgång, snyggt jobbat!
I andra omgången fortsatte bommarna ramla för många deltagare, Piteå och Älvkarleby hade en varsin nolla och vår egen Ottilia Söderström och Elegant fick tyvärr två bommar ner och 8 fel. Många fel blev det och efter andra omgången låg tierp på delad 3:e plats med Gestrike och Umeå som också hade 8 fel i var!
Hinderna höjdes till 1,30m och lagklassen fortsatte.
Näst ut för Tierp var Fanny "Fraggel" Franzen och Akvaleja. Nervöst var bara förnamnet men Fanny och Aqua klarade hinder för hinder felfritt och fin, det blev en liten avrullning på en bom i kombinationen. 4 fel, men Tirk var helt klart med i matchen inför sista omgången!
Inför sista omgången låg Tierp på en delad andraplats tillsammans med favorittippade Piteå på 12 fel! Älvkarleby höll stadigt ledningen, även om de hade en ryttare med ett nerslag så var de det enda laget som hade chans att sluta på 0 fel. Dom enda som hade chans till att utmana Älvkarleby om segern var Tierp..
Sista ryttarna, oftast lagens ankare, inledde sista och fjärde rundan! Denna omgång hade vid det här läget blivit en riktig nagelbitare.
Piteås sisteryttare inledde sista omgången med 8 fel och deras chans till placering var borta.
Umeås sisteryttare satte en felfri runda och de slutade på 8 fel. Gävle drog på sig 8 fel till, Högbo 12 fel till och så var det dags för Rebecca von Knorring och Balla Bums!!! Det var snyggt, läckert och med bra flyt, men liksom för vår tidigare ryttare ville det sig inte riktigt med en liten bom som gled ner och vi fick 4 fel. TiRK slutade på 8 fel totalt (Man får räkna bort det resultatet med mest fel). Gestrikes ryttare satte en nolla vilket innebar att även de slutade på 8 fel! Spänningen steg, att Älvkarleby skulle vinna var redan klart då de stannade på 4 fel, men andraplatsen då? Det stod alltså mellan Gestrike, Umeå och Tierp som alla stannat på 8 fel och då avgör tiden. Det visade sig att TiRK var SNABBAST! Med hela (!) 6 tiondelar (vilket i lagsammanhang motsvarar ungefär en hästs morrhår) snabbare än Gestrike. Tjejjerna fick komma in på prisutdelningen, ta emot de blåa rosetterna och rida ärevarv med segerlaget Älvkarleby.
Läget inför finalen ser nu helt klart ljusare ut nu än efter omgång 1! FANTASTISKT.
Ställningen inför finalen ser ut enligt följande (med reservation för felräkning/felskrivning):
1 (4) Älvkarleby RF 7,5+12= 19,5
2 (1) Piteå RK 12+6= 18
3 (3) Umeå RF 9+7,5= 16,5
4 (5) Gestrike SR 6+9= 15
5 (2) F Storbyns R 10,5+3= 13,5
6 (8) Tierps RK 1,5+10,5= 12
7 (7) Gävle RS 3+4,5= 7,5
8 (6) Högbo RK 4,5+1,5= 5,5
Siffran inom parentes är placering i omgång 1. Lagen på första- och andraplats åker till SM-finalen som går på Falsterbo i sommar. De som hamnar på plats sju och åtta åker ur elitserien, något alla lag vill undvika såklart.
Som ni märker är det väldigt öppet inför zon-finalen som går på Älvkarlebys "Laxhoppet" 29-31 maj! Hejja Tierp!!

(Fr Vä: Fanny/Pölen, Rebecca/Bums, Camilla, Ottillia/Elegant, Emma/Åskar)
 
Nästa lagomgång är Division 1 hästhoppning på hemmaplan!! Det är den 4 maj. Du har väl inte glömt att anmäla intresse om att rida division 1 till Camilla på [email protected] ?? Har du inte gjort det så gör det snabbt för 6 ryttare tas ut inom kort! Division 1 går i regional 1,20m hoppning.
 
Ha det bra därute alla tirkare och glöm inte att maila in tävlingsberättelser till mig eller Camilla!!
//Elitföljarfraggeln

(Jessie Bjällstam, Amanda Engman, Gustav Björk och Jessica Andersson var också på plats och kämpa i Gävle men de spar placeringarna till nästa gång)

Vi säger också GRATTIS till Emma Salin och Baldo som satte en nolla och delade segern med övriga felfria unghästekipage, på fredagens 1,20m hoppning. Bra jobbat!!

Kommentera här: