Tack!!

Ojojoj vilken succéhelg!! Ni har varit lika sjukt grymma på att vara funktionärer som att vara med att tävla. Man känner sig helt klart trygg med att jobba med såna fina proffs som vi har i vår klubb :)
Ni har fått fina placeringar i helgen också.

Först ut var MIMMI ANDERSSON och ZELECTED FEELING, 9:a i 110 klassen. KRISTINA STENBERG med DARCO POLO LH tätt därefter på 11:e plats. PAULINA WALLIN och LOBELIA ville också vara med och knep den sista och 15e placeringen! I avdelning B red PERNILLA DANNBERG och ILANTA P felfritt och delade segern med övriga unghästekipage.

Nästa klass var 10 cm högre och här hade vi två tirkare på prispallen nämligen FRIDA HÄGGKVIST och FLYBO LOVELY NOVA samt JESSIE BJÄLLSTAM och SKORPION som kom på andra respektive tredjeplats! Med i prislistan hade vi också PAULINA WALLIN, denna gång på OZZY. De kom 10a.

Sedan var det dags för helgens mest spännande klass - lagklassen! Omgång 1 i allsvenskans division 1 skulle avgöras med åtta deltagande lag.
Först ut av tirkarna på 110 var OTTILIA SÖDERSTRÖM på SPING HEELED JACK. Jack är ju lite mer orutinerad än Ottilias andra häst Elegant, men de klarade alla hinder super, utom ett som dök upp lite fort efter banken och det blev tyvärr 4 fel. Det var endast en nolla efter första rundan och Tirk låg på delad andraplats!
Näst ut var JESSICA ANDERSSON och CAMARQUE. De gjorde en riktigt schysst runda, men här blev det ett pet på ett hinder och 4 fel till för Tierp. Efter andra rundan låg Tirk på delad andraplats med 8 fel.
Tredje rundans ryttaren är ny i klubben för i år, FRIDA HÄGGKVIST och FLYBO LOVELY NOVA. De gjrode precis det laget behövde nämligen red nolla! Nu hade dessutom inget lag chans att sluta på 0 fel, vilket skulle innebära omhoppning om segern för de lag med minst fel! I en sådan omhoppning höjer man inte hinderna, utan de är kvar på 110 resp 120 cm! För att ha chans på detta krävdes dock en till nolla av Tierp...
Sistaryttarna i lagen kallas ju ankare och det finns en anledning till det! Här sätter man oftast ryttare med mest rutin och det var även på denna runda dom flesta nollorna kom, hela 6 lag av 8! 
Det bästa av allt var att även våran ryttare gjorde det! HELENA TUNON och COSMOPOLIT satte en klockren nolla! Det var då klart att omhoppning skulle ske för samtliga lag som hade totalt fyra fel. 
Först ut var Gävle PK som inledde med 8 fel, därefter Åsebo RS 0 fel. Så var det Ottilia och Jack som också red felfritt!! Delad ledning för Tierp!
Gävle PKs näste ryttare red felfritt och snabbt, Åsebos likaså och så var det Jessica och Camarque som satsade rejält på bra tid och det såg bra ut ända tills de kom till kombinationen då det blev ett lite tokigt insprång, vilket även blev ett tokigt utsprång som dessvärre resulterade i en avfallning. Jessica var relativt snabbt upp på benen och vi kunde andas ut. Inget brutet, utan bara mjukdelar ( ;) ) och klassen fortsatte.
Gävle PKs tredje ryttare drog även hon på sig en rejäl vurpa, Åsebos tredje 0a igen och så var det Frida och Nova som red både felfritt och snabbt!!
Sista rundan då.. Vi räknade ut för att bli placerade får Helena och Cosmo ha max 16 fel, men de körde på en schysst safe runda som resulterade i felfritt!!
Åsebo och Tierp slutade då på 0 fel totalt och då avgör tiden...Efter uträkning annonserades Tierp som vinnare med 107s och Åsebo hade 112s!! Allsvenskan kunde ju inte börjat bättre än såhär, STORT grattis tjejjer!! Omgång 2 och 3 (finalen) går i Juli i Sundsvall!
Så var det dags för sista klassen på helgen, 1,30m hoppning!
Vi hade inga tirkare placerade men Rebecca Von Knorring och Lady Lane var bara några tiondelar ifrån placering efter en snygg felfri runda, 9e plats. Emma Salin satte också en dubbelnolla med Thunder Sent! Sedan var Rebecca på g igen, nu med Balla Bums och drog på ännu en felfri runda! I och med denna blev de också kvalade till 1,40m hoppning och det säger vi GRATTIS till!!

 

Sammanfattningsvis en skön helg, med trevliga människor, duktiga TiRKare, grymma prestationer och massor med placeringar!! Ett stort TACK till alla medlemmar och övriga som varit med genomfört denna tävling - Ni Är Grymma!!

Missa inte att anmäla er som funktionärer till nästa veckas ponnytävlingar, på lördagen börjar inte tävlingarna förrän 11.00 - Sovmorgon alltså!! :)

Anmäl er på: https://docs.google.com/forms/d/1olIdIEA1M65Y3WiRgmDkw5sCsV3h-9_F_TBWP-i7mGM/viewform

Eller till: [email protected] alt. [email protected]

Ses om en vecka!!

Kommentera här: